Dziennik elektroniczy

Zaloguj się

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Jaktorowie

118 dni
pozostało do wakacji
Już upłynęło: 61%

Przedszkole

Zobacz więcej

Szkoła Podstawowa

Zobacz więcej

Gimnazjum

Zobacz więcej

Przedszkole


Jadłospis


UWAGA RODZICE !!!


Od 1 lutego 2018r. zwiększona została opłata za posiłki 

w Przedszkolu Gminnym 

w Zespole Szkolno-Przedszkolnym 

w Jaktorowie na kwotę 12 zł za dzień.



        JADŁOSPIS OD 19.02.2018r. DO 23.02.2018r.

 

MENU BEZ DIETY

MENU DIETA BEZMLECZNA

PONIEDZIAŁEK 19.02.2018r.

Śniadanie: Mleko do picia. Pieczywo mieszane z masłem, z serem topionym i czerwoną papryką. Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Mix owoców.

Obiad: Zupa Minastrone. Gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym; Ziemniaki z koperkiem; Surówka hetmańska; Kompot owocowy.

Podwieczorek:  Soczek owocowy. Płatki kukurydziane z otrębami; Herbata z cytryną.

PONIEDZIAŁEK 19.02.2018r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, wędliną i czerwoną papryką. Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Mix owoców.

Obiad: Zupa Minastrone Gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym; Ziemniaki z koperkiem; Surówka hetmańska; Kompot owocowy.

Podwieczorek:  Soczek owocowy. Płatki kukurydziane z otrębami; Herbata z cytryną.

WTOREK 20.02.2018r.

Śniadanie: Ryż biały na mleku. Pieczywo mieszane z masłem i dżemem owocowym. Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Jabłka

Obiad: Zupa koperkowa z zieloną natką; Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym; Kasza jęczmiennna; Buraczki zasmażane; Kompot owocowy.

Podwieczorek: Chałka z masełkiem. Herbata z cytryną

WTOREK 20.02.2018r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem roślinnym i dżemem owocowym. Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Jabłka

Obiad: Zupa koperkowa z zieloną natką; Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym; Kasza jęczmiennna; Buraczki zasmażane; Kompot owocowy.

Podwieczorek: Chałka z masełkiem roślinnym. Herbata z cytryną

ŚRODA 21.02.2018r.

Śniadanie: Kakao na mleku. Pieczywo mieszane z masłem i zielonym ogórkiem. Paróweczka indycza na ciepło  z ketchupem; Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Pomarańcza.

Obiad: Zupa ziemniaczana z zieloną natką pietruszki; Leczo warzywne; Ryż biały;Jogurt; Kompot owocowy. Podwieczorek: Kajzerka z masełkiem, z szynką wieprzową i czerwoną papryką. Herbata z cytryną

ŚRODA 21.02.2018r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i zielonym ogórkiem. Paróweczka indycza na ciepło  z ketchupem; Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Pomarańcza.

Obiad: Zupa ziemniaczana z zieloną natką pietruszki; Leczo warzywne; Ryż biały;Jogurt; Kompot owocowy. Podwieczorek: Kajzerka z masełkiem roślinnym, z szynką wieprzową i czerwoną papryką. Herbata z cytryną

 

CZWARTEK 22.02.2018r.

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem z pastą z tuńczyka i kwaszonym ogórkiem. Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Kiwi

Obiad: Zupa fasolowa z zieloną natką pietruszki; Sznycel drobiowy; Ziemniaki z koperkiem; Surówka Colesław; Kompot owocowy.

Podwieczorek: Miś Lubiś z nadzieniem owocowym; Herbata z cytryną.

CZWARTEK 22.02.2018r.

Śniadanie: : Pieczywo mieszane z masłem z pastą z tuńczyka i kwaszonym ogórkiem. Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Kiwi

Obiad: Zupa fasolowa z zieloną natką pietruszki; Sznycel drobiowy; Ziemniaki z koperkiem; Surówka Colesław; Kompot owocowy.

 

Podwieczorek: Miś Lubiś z nadzieniem owocowym; Herbata z cytryną.

 

PIĄTEK 23.02.2018r.

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku. Pieczywo mieszane z masłem z kiełbasą szynkową wieprzową i warzywami; Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa barszcz ukraiński. Kotlet jajeczny; Ziemniaki z koperkiem; Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i natką pietruszki; Kompot owocowy.

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masełkiem z polędwicą miodową i rzodkiewką; Herbata z cytryną.

PIĄTEK 23.02.2018r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem z kiełbasą szynkową wieprzową i warzywami; Herbata z cytryną.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa barszcz ukraiński. Kotlet jajeczny; Ziemniaki z koperkiem; Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i natką pietruszki; Kompot owocowy. Podwieczorek: Bułka wrocławska z masełkiem z polędwicą miodową i rzodkiewką; Herbata  z cytryną.


       


 

SMACZNEGO!