Dziennik elektroniczy

Zaloguj się

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Jaktorowie

Przedszkole

Zobacz więcej

Szkoła Podstawowa

Zobacz więcej

Gimnazjum

Zobacz więcej

Przedszkole


Jadłospis

Stawka żywieniowa wynosi 13,00 zł.


JADŁOSPIS OD 14.10.2019r. DO 18.10.2019r.

 

MENU BEZ DIETY

         MENU DIETA BEZMLECZNA

PONIEDZIAŁEK 14.10.2019r.

Śniadanie: Bawarka na mleku

Pieczywo mieszane z masłem z serem topionym i ogórkiem konserwowym; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;7;8;11

II Śniadanie: Śliwka;

Obiad: Zupa krupnik z zieloną natką pietruszki; Kurczak pieczony; Ziemniaki

z koperkiem; Fasolka szparagowa z wody; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;7;9;10;12;

Podwieczorek: Mleko truskawkowe; Pałeczki kukurydziane; Herbata z cytryną.

Alergeny: 1;5;6;8;11

PONIEDZIAŁEK 14.10.2019r.

Śniadanie:  Pieczywo mieszane z masłem roślinnym z wędliną i ogórkiem konserwowym; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;8;11

II Śniadanie: Śliwka;

Obiad: Zupa krupnik z zieloną natką pietruszki; Kurczak pieczony; Ziemniaki

z koperkiem; Fasolka szparagowa z wody; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;9;10;12;

Podwieczorek: Soczek owocowy; Pałeczki kukurydziane; Herbata z cytryną.

Alergeny: 1;5;6;8;11

 

WTOREK 15.10.2019r.

Śniadanie: Kakao na mleku

Pieczywo mieszane z masłem z twarożkiem owocowym i ananasem; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;3; 5;6;7;8;11

II Śniadanie: Mandarynki;

Obiad:  Zupa grochowa; Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym; Ziemniaki z koperkiem; Surówka z pora z marchewką i jabłkiem; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;6;7;9;10;12;

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy; Herbatniki Be-Be; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;7;8;11

 

WTOREK 15.10.2019r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem roślinnym  i wędiną.

Pieczywo mieszane z masłem roślinnym

i ananasem; Herbata z cytryną

Alergeny:1;3;5;8;11

II Śniadanie: Mandarynki;

Obiad: Zupa grochowa; Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym; Ziemniaki z koperkiem; Surówka z pora z marchewką

i jabłkiem; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;6;9;10;12;

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy; Herbatniki Be-Be; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;8;11

ŚRODA 16.10.2019r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku

Pieczywo mieszane z masłem z szynką indyczą Guliwer i czerwoną papryką; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;7;8;11

II Śniadanie: Jabłko;

Obiad: Zupa  jarzynowa z zieloną natką pietruszki; Makaron z truskawkami

i śmietaną, Jogurt owocowy; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;6;7;9;10;12;

Podwieczorek: Bułka dyniowa

z masłem ze schabem wieprzowym

i zielonym ogórkiem; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;7;8;11

ŚRODA 16.10.2019r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem roślinnym  z szynką indyczą Guliwer

i czerwoną papryką; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;8;11

II Śniadanie: Jabłko;

Obiad: Zupa jarzynowa z zieloną natką pietruszki; Makaron z truskawkami; Mus owocowy; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;6;9;10;12;

Podwieczorek: Bułka dyniowa z masłem roślinnym ze schabem wieprzowym

i zielonym ogórkiem; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;8;11

CZWARTEK 17.10.2019r.

Śniadanie: Mleko do picia

Pieczywo mieszane z masłem z pastą

z tuńczyka i kwaszonym ogórkiem;  Herbata z cytryną

Alergeny:1;4;5;6;7;8;11

II Śniadanie: Arbuz;

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy

Gyros z sosem tzatzyki; Ryż biały, Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;5;6;7;9;10;12;

Podwieczorek: Rogalik maślany

z nadzieniem owocowym; Herbata

z cytryną.

Alergeny:1;5;6;7;8;11

CZWARTEK 17.10.2019r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem roślinnym z pastą z tuńczyka i kwaszonym ogórkiem;  Herbata

z cytryną;

Alergeny:1;4;5;6;8;11

II Śniadanie: Arbuz;

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy

Gyros z sosem tzatzyki; Ryż biały, Surówka

z białej kapusty z marchewką i koperkiem; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;5;6;9;10;12;

Podwieczorek: Rogalik maślany

z nadzieniem owocowym; Herbata z cytryną Alergeny:1;5;6;8;11

PIĄTEK 18.10.2019r.

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku

Pieczywo mieszane z masłem z polędwicą sopocką i warzywami; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;7;8;11.

II Śniadanie: Mix owoców;

Obiad: Zupa szczawiowa

Kotlet jajeczny; Ziemniaki z koperkiem; Sałata z sosom jogurtowym; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;7;9;10;12;

Podwieczorek: Bułka wrocławska

z masłem z kielbasą szynkową indyczą

i rzodkiewką; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;7;8;11

PIĄTEK 18.10.2019r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem roślinnym z polędwicą sopocką i warzywami; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;8;11.

II Śniadanie: Mix owoców;

Obiad: Zupa szczawiowa

Kotlet jajeczny; Ziemniaki z koperkiem; Sałata z sosom vinegre; Kompot owocowy.

Alergeny:1;3;9;10;12;

Podwieczorek: Bułka wrocławska

z masłem roślinnym z kiełbasą szynkową indyczą i rzodkiewką; Herbata z cytryną.

Alergeny:1;5;6;8;11

SMACZNEGO!

 

 

 

Alergeny